Черкаські ультраc вийшли з лав Правого сектору


Черкаські ультрас 3 червня заявили про вихід з лав Правого сектору. Від їх імені про це повідомив представник місцевих ультрас Олег Петренко.

За його словами, черкаські ультрас брали активну участь в подіях на Майдані, тоді вони влилися до лав Правого сектору міста Черкаси, ставши найактивнішою і найчисельнішою його частиною, по-суті, його ядром.

 Нині ж ультрас вирішили вийти з Правого сектору, бо вони не згодні з політикою керівництва.

– Нас намагалися ізолювати від прийняття рішень. При цьому, коли я спілкувався з куратором області від Правого сектору (ультрас не повідомили, хто це), то він був здивований. Мовляв, у інших осередках Правого сектору і в центральному штабі таких порядків немає. Там на зборах можуть точитися палкі дискусії і ніхто не стає струнко, побачивши Яроша. Та в нас в Черкасах чомусь виникла інакша ситуація. Але черкаські ультрас- свободолюбові і для них неприйнятні якісь рамки чи обмеження. Саме тому наші хлопці першими ставали до бою на барикадах, – зазначив Олег Петренко.

Коли ж представники ультрасів пішли добровольцями в батальйон «Азов» для боротьби проти окупантів, одного з черкаських ультрас - Даниїла Майорова - викликали до керівництва Правого сектору і намагалися «поставити в стойло». Це й стало останньою краплею у стосунках з Правим сектором.

– Наші обличчя ви могли побачити на сесіях, де ми забезпечували порядок проведення заходів, на інших зібраннях. Тобто ми вже стали асоціюватися з Правим сектором у Черкасах. Саме тому ми вирішили публічно вийти з Правого сектору. При цьому ми не обмежуємо права кожного з ультрас бути членом тієї чи іншої громадської організації, – сказав Олег Петренко.

Черкаські ультраси після виходу з лав Правого сектору заснують власну громадську організацію під егідою якої і працюватимуть. Організація так і називатиметься «Ультрас. Черкаси». Про це повідомив представник ультрасів Даниїл Майоров.

– Вже цього тижня подамо в Мінюст документи на реєстрацію організації. Усі добрі і корисні справи, які ми робили до цього в рамках Правого сектору ми продовжуватимемо робити. Нагадаю, що ми були присутні на судових засіданнях «Азоту» проти Водоканалу після яких відхилили позови обох підприємств. А там йшла мова про великі кошти, які могли взяти з кишені кожного черкащанина, бо комунальне підприємство «Черкасиводоканал» належить громаді. Також ми були присутні на виборах голови районного, апеляційного суду. Ми намагалися забезпечити відкриту й прозору процедуру цих виборів. Ми проводили численні акції за здоровий спосіб життя, проводили суботники, конкурси дитячих малюнків. Їздили також в Харків для участі в марші єдності, – перелічив Даниїл Майоров. – Все це робитимемо надалі включаючи одне з основних для нас питання: повернення черкаському футбольному клубу історичної назви «Дніпро».


Попри це, за словами черкаських ультрас, їх також цікавить побудова громадянського суспільства, тож вони готові боротися за перезавантаження влади, зміну системи.

Тож ультрас також займаються нині формуванням загону добровольців на Схід. Це буде другій загін. Перший у складі 11 осіб вже відбув для захисту Батьківщини.
Назарій ВІВЧАРИК

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча