Підстав для хвилювання немає: ті, хто подасть документи на отримання субсидії в травні-червні, отримають її заднім число, - тобто з 1 квітня 2015 року



Переважна більшість громадян уже отримали у свої поштові скриньки пакет документів для оформлення житлових субсидій, заповнили їх та намагаються направити поштою або особисто надати в управління соціального захисту населення, створюючи черги та безпідставну напругу.
Хоча, як відомо, новий порядок надання житлових субсидій, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106, набирає чинності з 1 травня 2015 року.


«Тому, підстав для хвилювання немає», - стверджує заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Валентина Іванівна Литвинович.

Сім’ї, які звернуться за житловими субсидіями в травні-червні, отримають їх заднім числом - з 1 квітня 2015 року, тобто з дня, з якого зросли тарифи.

Відповідно до нових правил, які почнуть діяти з 1 травня, розмір субсидії буде розраховуватися індивідуально для кожної родини і залежатиме виключно від доходів. 

«Механізм побудовано таким чином, що чим менші доходи у родини, тим менший відсоток цих доходів вона сплачує за комунальні послуги.

За базу було взято алгоритм, коли родина, яка має дохід на рівні двох прожиткових мінімумів на особу, має сплачувати не більше ніж 15%. Відповідно, якщо дохід менший, припустимо один прожитковий мінімум, це вже 7,5%. Якщо дохід більший, то цей відсоток зростає», - цитує Валентина Іванівна слова директора Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталія Музиченка.

А до травня ц.р. діє існуючий порядок оформлення субсидій на 6 місяців. По закінченню цього терміну субсидії автоматично переоформлюватимуться на рік тим громадянам, які мають право на їх отримання. А от заявникам, які звернуться після 1 травня, субсидії оформлюватимуть відразу на календарний рік.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?