Публікації

Показано дописи з січень, 2015

ВР планує надати постраждалим на Майдані статус інваліда війни

Зображення
Заступник директора департаменту - начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Литвинович Валентина Іванівна повідомляє про те, що Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект закону про внесення зміни до статті 7 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо постраждалих під час протестів).

Вівчарик: Від української революції – до української революції

Зображення
У 1240 році було знищено державу наших предків Київську Русь. Державні утворення на українській землі існували і до неї, але найбільш відомою для нас є саме Київська Русь. Бо була вона однією з наймогутніших держав у Європі, але… таки впала під навалою азійської орди, призупинивши своєю руїною безупинний до того потік ординців. Настали чорні дні хаосу і бездержавності. Ні, ще була держава Данила Галицького. Ми навіть пожили якийсь час у королівстві, коли став він королем. Мурували і фундамент литовської держави. Та хто зараз про це особливо пам’ятає? 

Переселенці можуть отримати дублікат трудової книжки за новим місцем роботи

Зображення
Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома тимчасових переселенців зі Сходу України та Криму про внесення у вересні та жовтні 2014 року змін до наказу від 29 липня 1993 р. № 58 “Про затвердження Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників”.

На Черкащині попрощалися з кіборгом

Зображення
Сотні черкащан прийшли сьогодні до Будинку рад, аби провести в останню путь Олексія Панченка. Він загинув у зоні АТО. Бійцеві було всього 40 років. Ще в серпні його мобілізували до 95-ої аеромобільної бригади. Боєць воював у складі окремого аеромобільного батальйону.

Система, яка не вміє визнавати помилок

Зображення
Цього тижня, а конкретніше – 23 січня – минає річниця штурму Черкаської обласної державної адміністрації. Штурм не мав успіху, як і штурм 27 січня, коли до Черкас приїхав Автомайдан. Після штурмів у повітрі й досі висить питання на кшталт того, яке колись ставив Олександр Герцен: «Хто винен?».

Якби не було Сошенка, ким був би Шевченко?

Зображення
У 1856 році українському художнику Івану Максимовичу Сошенку запропонували місце вчителя у Другій київській гімназії. На той час йому було вже 50 років. Але його знали не стільки як художника чи вчителя, скільки як „доброго янгола Шевченка”, рятівника нашого національного Пророка. Бо доля накреслила йому відіграти чималу роль у визволенні Кобзаря з кріпацтва.