Самозайнятість на селі як фізичний та культурний розвиток черкащан


На сьогоднішній день все більшою популярністю, насамперед у жителів міст, користується такий різновид відпочинку, як зелений туризм, тобто відпочинок у сільській місцевості. Розвиток сільського зеленого туризму - це реальне вирішення питання зайнятості сільських жителів, особливо в районах зі значним надлишком робочої сили.

«Сільський туризм вважається видом підприємницької діяльності та включає в себе ведення особистого селянського господарства, організацію різних форм відпочинку у приватній садибі господаря з широкими можливостями використання природного ресурсу, матеріального і культурного потенціалу регіону. Тому для тих, хто проживає у сільській місцевості, має власну садибу, веде особисте селянське господарство і бажає відкрити власну справу у цій сфері, Черкаська обласна служба зайнятості надасть необхідну допомогу у започаткуванні власної справи, а також сприятиме створенню мережі сільського зеленого туризму на Черкащині», - відзначив директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.
На Черкащині зелений туризм розвивається вже кілька десятків років, зокрема, найактивніше у Звенигородському, Корсунь-Шевченківському та Чигиринському районах.
Фахівцями служби зайнятості систематично проводяться інформаційні семінари щодо організації зеленого туризму, як напрямку підприємницької діяльності, на яких безробітні інформуються про стан ринку праці Черкащини та відповідного району, зокрема, про перспективи розвитку туризму в регіоні, знайомляться з організаційними аспектами та можливостями створення власного бізнесу у сфері сільського зеленого туризму. Водночас на заходи запрошуються і власники приватних осель, які діляться корисними порадами та власним досвідом з облаштування та оздоблення садиб, організації заходів пов’язаних з відпочинком у селі.
Директор обласної служби зайнятості наголосив, що мешканці містечок, міст та мегаполісів їдуть у села чи хутори для того, щоб пожити зовсім іншим життям, щоб насолодитися єдністю з природою, подихати свіжим повітрям, харчуватися тільки натуральними та свіжими продуктами, пити джерельну воду і парне молоко. Зелений туризм відкриває перед городянами нові можливості – це, насамперед повернення до першоджерел, а також краса сільських пейзажів, близькість річок, озер, лісів, гір, відсутність стресів та метушні, здорове харчування сприятливо впливають на людину, зміцнюють її і духовно, і фізично. Це і є однією з переваг зеленого туризму.
Крім того, туризм на селі включає також пізнавальний елемент. Туристи знайомляться з сільськими традиціями та культурою, народними промислами та ремеслами. Зелений туризм – це не тільки споглядання, але й активна участь у житті села. Туристи ведуть сільський спосіб життя։ проживають в затишних садибах, збирають гриби та ягоди, ходять на полювання та риболовлю, допомагають у полі, при бажанні можуть навчитися їздити верхи на коні, виготовляти горщики з глини, плести вироби з лози та доглядати свійських тварин тощо. Також туристи беруть участь у народних обрядах та гуляннях.
Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Особлива книга про Піднесення

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно