У Черкасах визначилися лауреати журналістської премії «Прометей»


Сьогодні в Черкасах відбулися урочистості з нагоди Дня журналіста. У Черкаській обласній організації НСЖУ було вручено обласну журналістську премію «Прометей». З-поміж трьох десятків робіт у двох номінаціях (журналістське розслідування і журналісти про журналістику) визначили кращих.


Перше місце у номінації «Журналістське розслідування» розділили журналіст черкаського інтернет-видання Олександр Безпрозванний (про рейдерство) і журналістка Всеукраїнських ЗМІ Мирослава Станкевич (робота правоохоронної системи, хабарництва і кумівства у владі, зловживання бюджетними коштами). Друге місце присуджене журналісту Громадського ТБ.Черкаси Олексію Хуторному (сюжет про забудову Соснівки). Третє місце посіла журналістка «Вісника Городищини» Ольга Дяглюк (дослідила питання щодо придбання соціального житла для дітей сиріт).
Заохочувальні нагороди отримали Сергій Макаренко, Світлана Спасібіна, Володимир Лимаренко-Полянський.
Перше місце у номінації «Журналісти про журналістику» (за публікацію щодо свободи слова, захисту прав журналістів) отримало комунальне підприємство «Медіацентр» за працю «Сміла – край притясменський». Друге місце отримав Володимир Чос з Городища та Роман Кирей з Черкас (дослідив тему сучасних друкованих видань ОТГ, які насправді стали рупором новоутвореної влади).
Третє місце отримала Валентина Гавришкевич за цикл публікацій щодо нищення проводового радіо.
Заохочувальну грамоту отримала дитячо-інформаційна агенція «Позитив» будинку дитячої творчості зі Сміли. Нагороду отримала керівник студії Світлана Остапова.
Нещодавно відзначив 50-річчя творчої діяльності чи не найдосвідченіший журналіст на Черкащині Василь Марченко. Він працював військовим кореспондентом, працював в районних змі і в обласних виданнях.  Нині жвні був нагороджений професійною відзнакою.
– Наші колеги порушували такі важливі теми як рейдерство, кумівство у владі, зловживання чиновників, робота правоохоронних органів. Вони не стоять осторонь суспільно важливих подій. І я вітаю всіх вас зі святом та хочу побажати, щоб професія приносила нам більше позитивних моментів, – зазначила очільник обласного осередку Спілки журналістів Тетяна Калиновська.
Переможці були нагороджені грошовими преміями та дипломами.






Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?