Сидорівський замок або замок-корабель (ФОТО)

Цими вихідними довелося побувати в своїх родичів на Тернопільщині. Там є чудовий замок. Якщо дивитися згори, то можна помітити, що він має форму корябля. Дрони його фоткали і таки корабель))).
Ось що про нього пише вікіпедія:

"Си́дорівський за́мок — оборонна споруда середини XVII ст., пам'ятка архітектури місцевого значення. Розташований в селі Сидорів, приблизно сімома кілометрами південніше районного центру Гусятин Тернопільської області. Зведений на високому пагорбі, що омивається з трьох боків річкою, з пісковику та вапняку в 40-х роках XVII століття шляхтичем Марціном Калиновським з відомої та могутньої на той час родини Калиновських гербу Калинова. Замок мав 7 веж і досить витягнуту з півночі на південь форму. Довжина замку з півдня на північ 178 метрів, а з заходу на схід лише 30 метрів. Замок був сильно пошкоджений під час турецької навали 1672 року, потім відновлювався. З початком XVIII століття втратив оборонне значення, занепав і потроху руйнувався аж до наших часів"

Шкода, але багато місцевих парканів побудовані саме з цього замку. На фото видно. Але зараз за замком більше дбають.

Сюди приїздять поляки і німці. Влітку тут проходить фестиваль, щоб популяризувати це місце для туристів.

Їхали ми з Черкас до Сміли, потім зі станції ім. Шевченка до Тернополя, з Тернополя в Сидорів є прямий автобус. Щасливої дороги! Можна зупинитися у Вівчариків, якщо ви файна людина))))
















прикольно так жити і мати під боком замок, і щодня його споглядати... Там особлива атмосфера...



заліз трохи досередини....
Добре, хоч башта вціліла.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Особлива книга про Піднесення

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно