Підоблікові служби пробації пройшли експрес-тестування на ВІЛ та гепатит

Швидке тестування та фахову консультацію з питань поширення та профілактики ВІЛ, гепатиту та інших хвороб, що передаються статевим шляхом отримали клієнти Черкаського міського відділу з питань пробації.

Безоплатне тестування для всіх охочих провели соціальні працівники БО «Від серця до серця» Світлана Краснодимська та Олексій Петров у межах проекту, що реалізується організацією за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я».
«Тестування на ВІЛ та гепатит корисно робити щонайменше раз на півроку, особливо, якщо люди перебувають у категорії ризику. Швидкі тести не є медичним діагнозом, але вони допомагають людині тримати під контролем стан свого здоров’я чи звернути увагу на необхідність дообстеження», - пояснює соціальний працівник організації Олексій Петров.
Із кожним клієнтом проводилось до- та після тестове консультування під час якого працівники організації дізнавались про те, наскільки клієнти поінформовані про шляхи передачі ВІЛ та гепатитів, розповідали, яким чином вони можуть вберегти себе від інфікування і нагадали про необхідність безпечної поведінки та проходження тестування у разі виникнення підозри щодо можливого інфікування.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?