Як досягатимуть розширення читацької аудиторії у бібліотеках громади?

У міській раді відбулась нарада з працівниками культури та бібліотечної системи Шполянської об’єднаної територіальної громади, участь в якій взяв міський голова Сергій Кравченко та заступник Сергій Заєць.

- Комунальне підприємство «Публічна бібліотека» ім. А. Кримського, – це просвітницький осередок обслуговування громадян, важлива структура з величезним досвідом, який не можна втрачати. Необхідно продумати нові варіанти роботи для підвищення культурного престижу читання, щоб зацікавити жителів громади, зокрема школярів, у проведенні культурно-мистецьких заходів та молодіжних локацій, - розпочав нараду заступник міського голови Сергій Заєць.
За круглим столом зібрались представники відділу освіти у справах сім’ї, молоді та спорту, культури й туризму міської ради, КЗ «Шполянського центру культури та дозвілля», представники комунальних закладів позашкілля, дитячої школи мистецтв, та КП «Публічна бібліотека» ім. А Кримського.
Пропозиції щодо розвитку бібліотечної системи та проведення різноманітних нових цікавих заходів пов’язаних із книгою та відомими письменниками України, зарубіжжя, письменниками-земляками, пропонували всі учасники дискусійної наради.
Спеціаліст, яка займатиметься даним напрямком у сфері культури, Оксана Різник запропонувала декілька варіантів розвитку бібліотечної системи шляхом проведення щорічних фестивалів і конкурсів, що стосуватимуться виключно поезії та літератури.
- Відповідно до цього можна розробити Положення, згідно яких організовувати конкурсні тури спочатку у бібліотеках закладів освіти громади залучаючи учнів різного віку. Потому визначивши переможців проводити конкурси загального масштабу , - сказала Оксана Різник.
Слід зауважити, що до таких нових бібліотечних заходів залучатимуться також заклади позашкілля міської громади, дитяча школа мистецтв, Центр культури та дозвілля.
Як зазначив міський голова Сергій Кравченко, на регіональному рівні розвиток бібліотечної системи в практичному вимірі здійснювався опосередковано, оскільки конкретні заходи із реалізації цього завдання не проводились.
- Опісля утворенням КП «Публічна бібліотека» ім. А. Кримського ми прикладемо максимум зусиль аби розвивати заінтересованість громадян, особливо молоді, у користуванні друкованою книгою як джерелом інформації. Заохочення громадян, насамперед дітей та юнацтва, до систематичного читання, - сказав Сергій Володимирович.
Фахівці галузі культури, прикладного мистецтва та бібліотекарі мають на все тиждень аби розробити свою стратегію розвитку бібліотечної системи та проведення різноманітних конкурсів і свят. Наступного тижня заплановано провести у міській раді нараду де обговорюватимуть запропоновані пропозиції.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Особлива книга про Піднесення

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно