У 2017 р. сонячні електростанції встановило удвічі більше приватних домогосподарств, ніж у 2016 році

За останні три роки в Україні більше 3 тис. приватних домогосподарств встановили сонячні панелі загальною потужністю 51 МВт та інвестували для цього майже 52 млн євро. Для порівняння на початку 2015 р. таких родин було лише 40.

При цьому, найбільший попит на сонячні електроустановки зафіксовано у 2017 р., коли близько 2 тис. родин перейшли на електроенергію з енергію сонця. Загальна потужність сонячних панелей, встановлених минулого року, склала 34,3 МВт.
Зокрема, у IV кварталі 2017 р., не дивлячись на зимовий період, перевагу «чистій» електроенергії надали 687 домогосподарств, що на 30% більше порівняно з III кварталом того року.
«Стрімкий попит населення на «сонячну» електроенергію пояснюється прийнятим у 2015 р. Законом України № 514-VIII (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/514-19), яким надано вигідний «зелений» тариф із прив’язкою до курсу євро. Це означає, що домогосподарство може продавати надлишок згенерованої «чистої» електроенергії в мережу і швидко повертати кошти, вкладені у сонячні панелі без застережень щодо інфляції», - зауважив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
Якщо сонячні установки потужністю до 30 кВт встановлено у 2017 р., то «чисту» електроенергію можна реалізовувати за тарифом 18,09 євроцентів/кВт*год до 2030 року.
Переходити на «сонячну» електроенергію також допомагає влада на місцях. Зокрема, на Львівщині з обласного бюджету домогосподарству повертають 10%  суми кредиту на сонячні панелі, а на Житомирщині – 20% суми кредиту.
У м. Хмельницькому та м. Броди (Львівської обл.) з міського бюджету відшкодовують 10% вартості робіт із встановлення сонячних електростанцій.
Загалом, за три роки приватними домогосподарствами інвестовано у встановлення сонячних панелей майже 52 млн євро.
Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?