Виходить книга про непростих священиків

У видавництві «Дискурсус», що на Івано-Франківщині, з дня на день має вийти книга «Звичайні незвичайні священики». Це історії про священиків, які є хорошими прикладами життя загалом.

Це історії про отців, які не фігурують у гучних скандалах, а щоденною тихою молитвою й працею служать Богові й людям.
Серед нарисів і робота черкаського журналіста сайту «Прочерк» Назарія Вівчарика. Він написав нарис про священика зі Львова Сергія Генгера.
– Люблю брати участь в подібних проектах, бо тоді можна якнайкраще поєднати ремесло з творчістю, додавши до своєї журналістської роботи художності та власних переживань. Коли я дізнався з інтернету про проект, який розпочало видавництво, то одразу згадав за свого доброго знайомого – священика і паралельно лікаря, що працює в морзі, Сергія Генгера зі Львова. Я познайомився з ним випадково, будучи якось улітку в Західній Україні у друзів. Ця людина справді непересічна, бо він у прямому сенсі має справу і з тілом, і з душею. Його роботи, звісно, викликає певні застереження як для простого люду, та поряд з тим оцей контраст між людиною в чорній мантії та людиною в білому халаті викликає і сум’яття, і захоплення, і багато інших відчуттів. З цим чоловіком я знайомий вже давно, приїздив отець Сергій і на Черкащину, де я його знайомив з нашим краєм. У цілому, це дуже проста в спілкуванні і ерудована людина. З ним можна легко поговорити на темі, які не завжди можеш порушити з іншими людьми. І отець Сергій спокійно і розважливо все розтлумачує, не відлякуючи фразами на кшталт: «Ви не маєте духовної освіти, тож немає про що з вами говорити». В цілому, у кожній професії є люди випадкові, а є такі, що працюють за покликанням. Я знаю, що і на Черкащині є багато хороших священиків. Проте проект видавництва «Дискурсус» не обмежувався рамками однієї області, тож я все таки написав саме про львівського священика, але хтозна, можливо, колись подібний проект буде реалізований і на Черкащині, – зазначив Назарій Вівчарик.
Перша презентація книги буде на Форумі видавців у Львові.

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Хаб для ветеранів, приміщення для ВПО, ремонти їдалень, будівництво бомбосховища – що робиться в Шполянській ТГ

Працевлаштування осіб із тимчасовим захистом: скільки українців офіційно працюють за кордоном та у чому складнощі

Хто матиме право на відстрочку і “бронювання” – аналітики пояснюють закон про мобілізацію