На прохання "Дня" пригадав літню школу журналістики. Вони таки молодці!

День журналіста, який українці відзначили цього тижня, вчергове актуалізував питання: чи є що святкувати й кому? Ті відгуки і листи, котрі отримала редакція «Дня», підтверджують: наші проекти потрібні й вони працюють на якісне зростання громадянина.

«Вирощуванню» ж відповідального та мислячого журналіста присвячена Літня школа журналістики «Дня», набір до якої, нагадаємо триває до 23 червня. Заповнити анкету можна за посиланням. Також раді повідомити, що цього року, як і минулого, проект відбуватиметься за підтримки Центру інформації та документації НАТО.
Тим часом на заклик розповісти, що дала ЛШЖ «Дня» для громадянського і професійного становлення, продовжують відгукуватися її випускники різних років, навіть ті, які «вийшли» з неї 12 років тому!

Назарій ВIВЧАРИК, відповідальний редактор інтернет-видання «Прочерк», випускник ЛШЖ-2006:
— Я пишаюся тим, що був свого часу учасником Літньої школи практичної журналістики «Дня». Звісно, для когось це звучатиме занадто пафосно, але я абсолютно щирий. «День» — це не просто щоденна газета, це стандарт якості, це потужна школа для молодших колег по цеху, це адреналін. Останнє слово у студентські роки я поставив би попереду списку, бо потрапивши на практику до газети, перебував, як той герой фільму «Адреналін», у постійному стресі. Це був корисний досвід виходу із зони комфорту, коли щодня з коліс треба було готувати матеріал, бігти на якусь подію, достукуватися до цікавих експертів, а потім вислуховувати ще критику від старших колег. Але це була не нищівна, а здорова й корисна критика. Тоді я, студент і журналіст-початківець із Черкас, побачив свій майбутній фах чіткіше, глибше та окресленіше. Мені подобався той живий злагоджений організм з усіма його нервовими потрясіннями і дедлайнами.
Опісля був практичний досвід і в деяких інших виданнях, але «День», хай пробачать інші, дав багато практичних навичок і поштовх для подальшого зростання в професії. Саме тому вже зараз, характеризуючи свою давню практику, ставлю на перше місце якість вашої редакційної школи журналістики, а не адреналін. Може, не в останню чергу завдяки «Дню» я нині відповідальний редактор одного з найуспішніших сайтів Черкащини — видання «Прочерк». І хоч університетська теорія, безперечно, потрібна річ, але тільки на практиці можна закріпити і не розгубити набуті знання.
Практику у вашій газеті вважаю корисною і потрібною для молодого покоління ще й тому, що у «Дні» нас учили, за висловом пані Лариси Івшиної, бути не лише «підставками до диктофонів», а думаючими людьми, громадянами з власною позицією. А якраз фахові журналісти з широким світоглядом, твердими переконаннями, без схильності до маніпуляцій потрібні нам зараз у цей нелегкий час інформаційної, у тім числі, війни зі східним агресором. Тож дякую «Дню» за змістовно проведені дні у вас на практиці!

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Хаб для ветеранів, приміщення для ВПО, ремонти їдалень, будівництво бомбосховища – що робиться в Шполянській ТГ

Працевлаштування осіб із тимчасовим захистом: скільки українців офіційно працюють за кордоном та у чому складнощі

Хто матиме право на відстрочку і “бронювання” – аналітики пояснюють закон про мобілізацію