OLX визначив найпопулярніші бренди мобільних телефонів 2016 року

Аналітики OLX вивчили, які телефони купували користувачі 2016 року за допомогою сервісу оголошень та склали рейтинг найпопулярніших марок серед нових та вживаних мобільних пристроїв.
Нові телефони

Очікуваним лідером для користувачів став бренд Apple. На другому місці за кількістю угод — недорогі китайські бренди. "Яблучні" телефони у два рази обійшли срібного призера, Samsung, на рахунку якого 12% угод за рік. У першу п’ятірку входить китайський техногігант Lenovo, який 2014 року закрив угоду з придбання колись популярного бренду телефонів Motorola.


Одразу за ними слідує ще один легендарний бренд, який переживає не найкращі часи — Nokia. У десятку також потрапив один з новачків ринку мобільних телефонів – китайський Meizu. У них майже однакові результати — по 5% від закритих угод за рік.

У першій десятці — троє довгожителів галузі — HTC, LG і Sony. На п'яти їм наступає китайський Huawei. На 10-му місці — Fly.

Другу десятку відкриває Motorola, у якої в Україні залишається чимало відданих шанувальників, що пам'ятають серед іншого знамениті моделі RAZR і E398. Замикають двадцятку лідерів менш відомі користувачу бренди — презентуючий лінійку захищених телефонів Land Rover, пристрої Sony Ericsson, бренд комунікаторів на платформі Windows i-mate, а також "китаєць" Doogeе.

Топ-20 найпопулярніших нових мобільних телефонів на OLX 2016 року
1. Apple

2. Інша марка

3. Samsung

4. Lenovo

5. Nokia

6. Meizu

7. HTC

8. LG

9. Sony

10. Huawei

11. Fly

12. Motorola

13. ASUS

14. Xiaomi

15. Alcatel-Lucent

16. BlackBerry

17. Rover

18. Sony Ericsson

19. I-mate

20. Doogee

Вживані телефони

Очолив список уподобань знову ж таки Apple — число покупок різних моделей "яблучного" смартфона становить 29% від усіх угод за рік. Це майже вдвічі більше, ніж у власника другого місця, яке дісталося Samsung (16,7%). Бронза — у Nokia, на її рахунку — 12,4% від укладених на OLX угод з неновими телефонами.

У п'ятірку також потрапив Lenovo, на 6-й позиції — недорогі китайські бренди, а на 7-й — тайванська марка HTC. За ними добре відомі українцям LG, Fly, Sony, яким в спину дихає китайська Meizu.

Другу десятку відкриває культовий для свого часу бренд Motorola, нині підконтрольний корпорації Lenovo.

У топ-20 вдалося потрапити «ветерану» мобільного сфери – бренду Siemens. Останній телефон під цією маркою був випущений в листопаді 2005 року. У багатьох українців він викликає почуття ностальгії — на зорі ери стільникових телефонів саме цей німецький бренд був першим у значної частини користувачів.

Закриває двадцятку марка, відома своїми "довгограючими" телефонами, — нідерландська Philips.

Топ-20 найпопулярніших вживаних мобільних телефонів на OLX 2016 року

1.    Apple

2.    Samsung

3.    Nokia

4.    Lenovo

5.    Інша марка

6.    HTC

7.    LG

8.    Fly

9.    Sony

10.  Meizu

11.  Motorola

12.  Ony Ericsson

13.  Huawei

14.  ASUS

15.  BlackBerry

16.  GIGABYTE

17.  Alcatel-Lucent

18.  Acer

19.  Siemens

20.  Philips

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative