Публікації

Показано дописи з листопад, 2016

Молодь мандрувала визначними місцями часів Хмельницьокого та Холодноярської республіки

Зображення
Впродовж 25-27 листопада 36 юнаків та дівчат зі всієї України пройшли більше 60 км, відвідавши найвизначніші пам'ятки Холодного Яру, що в Чигиринському районі на Черкащині. Організатором мандрівки є громадська організація “Всеукраїнський молодіжний рух “Національний Альянс”.

Як і 84 роки тому, влада в Смілі не була з народом, - журналіст

Зображення
У День вшанування пам’яті жертв голодомору нікого з представників місцевої влади біля відповідного пам’ятного хреста в Смілі не було. Були небайдужі, ті, хто зумів вирватися з лабет диванів і кухонь. Вони, як зазвичай, зібралися в центрі міста і рушили колоною до храму Різдва святого Івана Хрестителя, що споруджується. Біля нього і освятили у свій час хрест жертвам голодоморів.

Відзнакою „Холодний Яр” нагородили колишнього політв’язня

Зображення
Про мою бабусю!!! На День Гідності і Свободи начальник управління культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської облдержадміністрації Олег Островський вручив відзнаку „Холодний Яр” ветерану ОУН, учаснику війни, багатолітньому політв’язню, незламній патріотці України Марії Вівчарик, що мешкає у Смілі.

Кам’янчани підтримали онкохворих дітей

Зображення
Напередодні Дня дитини, який світ відзначає 20 листопада, у районному будинку культури відбувся благодійний концерт «Жити завтра!», що був організований громадською організацією «Молодіжне об ’ єднання Нове покоління Камянщини», з метою збору коштів для онкохворих дітей району.

Отримати безоплатну правову допомогу пошукачам роботи стане простіше

Зображення
З метою реалізації положень Меморандуму про співпрацю, укладеного між Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) та керівництвом Координаційного центру з надання правової допомоги, відбулася робоча зустріч директора Черкаського обласного центру зайнятості Григорія Дендемарченка з директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Віктором Левицьким.

Свободівець підтримав конкурс сучасної української книги

Зображення
Звісно частково реклама, зате люди нові книги матимуть))) Черкаський свободівець Ярослав Коваленко підтримав конкурс «ЧеЧитка», покликаний популяризувати сучасну українську літературу. За фінансової підтримки підприємця‑націоналіста організатори залучили до конкурсу книжки ще одного українського автора.

Нетутешній

Зображення
 Перше враження, як правило, найсильніше, хоч часто буває помилковим. Так вийшло і під час мого знайомства з Вадимом Мазніченком, АТОвцем, що захищав нас з вами у війні з Росією. Я зустрів його випадково у владних коридорах і зразу охрестив про себе «Термінатором». Ну а як було інакше? Залізна рука і залізна нога. Та ходить вправно, носить рюкзак, сам відкручує залізною рукою кришку на пляшці і п’є мінералку. Він був такий органічний зі своїми протезами, що навіть у найглибших куточках думок не закрадалося слова «інвалід» або «поранений». А ще коли він відкрутив ту руку і запропонував мені її помацати, зважити у своїй руці… Я точно зустрів «Термінатора». Чому ж перше враження помилкове? Бо йому пасувало б більше прізвисько «Оптиміст». Саме таким запам’ятовуєш його після знайомства.

Дали здачі 2 грн. Такого ще не було... Чия?:)

Зображення

«Кобзарський рейд» пройде лісами Канівщини

Зображення
5-6 листопада відбудеться дводенна мандрівка «Кобзарський рейд» лісами Канівщини. Також учасники заходу завітають на Чернечу (Тарасову) гору та «Шевченківський національний заповідник».