Публікації

Показано дописи з серпень, 2016

Про "Помсту скіфів" читайте в новому оповіданні

Зображення
Беру участь в конкурсі оповідань жахів під назвою "Зачаєний жах". Моє оповідання "Помста скіфів" можна почитати на сайті журналу "Стос", який, власне, і виступає організатором конкурсу, ось за цим посиланням. Не судіть строго!:) Але критику і зауваження готовий сприймати адекватно. До речі, на написання оповідання мене наштовхнула ось ця подія, що сталася на Черкащині - дивіться ТУТ

Серед фіналістів конкурсу «Новела по-українськи» – Олександр Вівчарик

Зображення
Найкращі "Новели по-українськи" обрало журі конкурсу. Його учетверте проводить журнал "Країна". Цьогоріч тема конкурсних творів була вільною, але мусив бути присутній мотив декомунізації. Всього редакція отримала 212 творів, з яких визначили 22 фіналістів. З них обрали 9 суперфіналістів - про ці твори можна буде теж почитати в журналі. Про дату і час нагородження повідомимо окремо.

Усі гайда в ЕТНОДІМ!!!

Зображення
Епопея із вишиванками від ETNODIM завершилася. При чому результат несподіваний не лише для скептиків, а й для тих друзів (ще раз велике їм дякую!!!), які допомагали мені збирати лайки. Отже, вишита сукня для дружини уже на вішалці у шафі. Ну, довелося трохи попереписуватися, поз’ясовувати питання, подумати, що сотні переможців – це розвод. Але фірма таки витримала фасон до кінця! Тож дякую френдам за лайки і за те, що переймалися, а ЕТНОДОМУ за подарунок до Дня Незалежності! Прийде час – поїдемо в магазин як покупці!!!

Журналіст зі Сміли - серед переможців конкурсу короткої детективної прози

Зображення
Конкурс короткої детективної прози “Це ж елементарно, сер! 3.0” закінчився. Темою було винесено саме історичний детектив. У другий тур пройшли тридцять оповідань, які були відправлені Андрію Кокотюсі, Антону Санченку, Богдану Коломійчуку, В´ячеславу Васильченко та Вікторії Михайловій. Ж урі дуже серйозно взялося до справи та протягом двох тижнів читало та оцінювало тексти з long list. І ось, наступив особливий момент, коли отримані результати від всіх членів журі зведені у таблицю і визнач ено 15 оповідань для short list конкурсу. Серед переможців - оповідання журналіста зі Сміли Черкаської області Олександра Вівчарика "Адель" Всі 15 оповідань увійдуть у третю книгу серії “Це ж елементарно, сер”! А переможця конкурсу буде оголошено на лекції на Форумі Видавців у Львові!!! А повний список авторів читайте ТУТ

Черкаські власники «елітних» авто сплатили 560,7 тис. грн. податку

Зображення
Станом на 19 серпня 2016 року черкаські автовласники сплатили 560,7 тис. грн. транспортного податку. “Із загальної суми сплаченого податку 303,4 тис. грн. сплатили автовласники – фізичні особи, а 257,3 тис. грн. – юридичні особи”, - зазначив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк.

Річниця ганебного вчинку Червоної Армії

Зображення
  День в історії: 18 серпня 1941 року відступаюча Червона Армія підірвала греблю ДніпроГЕСу. Загинули десятки тисяч українців. Німці втрат не зазнали. 

Напередодні Дня Незалеженості відбулася зустріч для літніх людей

Зображення
17 серпня Відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси (виконавчий директор Бугеря Тетяна Анатоліївна) в рамках проекту «Активізація жертв нацизму та людей старечого і похилого віку інших категорій шляхом участі в заходах соціального спрямування та здорового способу життя» за програмою «Місце зустрічі – Діалог» в Україні Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє» проведена зустріч, присвячена 25-ій річниці з Дня Незалежності України.

На трасі «Київ – Одеса» затримано вантажівку зі спиртом невідомого походження

Зображення
В рамках операції «Акциз» співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Черкаській області спільно з працівниками Національної поліції припинено незаконне транспортування спирту територією Черкаської області.

На Холодноярщині таборували та відбивалися від «диверсантів» (ФОТО)

Зображення
10-14 серпня у славетному урочищі Холодний Яр, що на Черкащині, вдруге відбувся військово-патріотичний табір « Холодноярщина», організований громадською організацією «Національний Альянс». Учасниками табору стали 30 юнаків та юначок з Черкас, Києва, Світловодська, Кременчука та Луцька.

У Смілі проводитимуть дитячо-дорослий фестиваль рибалки

Зображення
Оголошується проведення ІІІ-го Дитячо-дорослого Фестивалю з рибалки м.Сміла . Дружній фестиваль буде проведено 27 серпня 2016 року з 10:00 в м.Сміла на мальовничій р.Тясмин. (в разі поганої погоди дату проведення буде перенесено на наступну за 27-им серпня суботу - 3 вересня)

В яких випадках проводиться перерахунок субсидії?

Зображення
Відповідь надає заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Литвинович Валентина Іванівна.

На Черкащині викрито та припинено незаконну діяльність підприємств, які поставляли військовослужбовцям неякісні продукти харчування

Зображення
Прокуратурою області спільно з співробітниками управління СБУ в Черкаській області припинено незаконну діяльність службових осіб низки суб’єктів господарювання міста Черкаси та суміжних областей, які за попередньою змовою, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою отримання надприбутків, умисно створили підприємства задля їх спільної та одночасної участі у проведенні конкурсних торгів із закупівлі продуктів харчування, замовниками яких виступають державні установи.

Запорукою успіху для особи з обмеженими фізичними можливостями стала віра в свої сили

Зображення
До звільнення з попереднього місця роботи Надія Коваль працювала не за фахом, хоча завжди мріяла знайти роботу за здобутою спеціальністю бухгалтера. До Монастирищенського районного центу зайнятості жінка звернулася за допомогою у пошуку роботи. Фахівці центру зайнятості з увагою поставилися до побажань Надії щодо нової роботи з урахуванням того, що вона особа з обмеженими фізичними можливостями.

Про зміни у порядку надання житлових субсидій та пільг

«Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 року № 319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі – Постанова) передбачено, що особам, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, при призначенні субсидії враховується вартість плати за послуги без врахування пільг. У разі призначення таким особам житлової субсидії їм не нараховуються відповідні пільги», - інформує заступник директора департаменту - начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна.