Публікації

Показано дописи з березень, 2016

Черкаський журналіст Назарій Вівчарик отримав відзнаку професійного конкурсу

Український журналіст – Єгор Воробйов став переможцем IV українсько-польського конкурсу журналістської майстерності за свій матеріал « Ілловайськ. Репортаж з пекла ». Премію журналістові було присуджено за дотримання журналістських стандартів у проведенні ґрунтовного журналістського розслідування. Участь у конкурсі взяли 47 журналістів, які подали близько 100 робіт. Відтак, українські члени журі у складі 4 експертів обрали 15 кращих робіт, які були перекладені польською мовою та представлені на розгляд польської сторони журі. Враховуючи оцінки польських експертів – Агнєшки Ромашевської та Збігнєва Рителя, було визначено переможця та присуджено 2 почесні винагороди. Переможець конкурсу отримає грошову винагороду у розмірі 3 000 польських злотих у Варшаві у головному офісі Спілки журналістів Польщі. У конкурсі також відзначено роботи Уляни Дрючкової за статтю: “Командирський дерибан” та матеріал Роксоляни Остап’юк: “Чому працює нелегальний азартний бізнес?”. Вони  отр

Фахівці з поліцією дослідили розкрадений курган на Черкащині

Зображення
Сьогодні фахівці у складі археологів та істориків за участі поліції дослідили понівечений скіфський курган під назвою «Устина могила», що на території чигиринського села Новоселиці на Черкащині. Напередодні місцеві виявили, що курган розграбований.

Якщо в квартирі прописаний студент, який в минулому році отримував стипендію, а в поточному влітку йде працювати, коли сповіщати про зміну його доходів?

Роз’яснення надає заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Литвинович Валентина Іванівна.

Які пільги надаються учасникам війни?

Димйон Надія Іванівна - заступник начальника відділу персоніфікованого обліку управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради повідомляє, що відповідно до статті 14 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам війни надаються такі пільги:

Кому і при яких умовах може бути безкоштовно переданий у власність автомобіль, виданий безоплатно чи на пільгових умовах

«Моєму батькові 9 років тому було видано автомобіль на пільгових умовах, як інваліду І групи. В січні 2016 року батько помер. Чи маю я право викупу або переоформлення безкоштовно на своє ім’я автомобіля, яким був забезпечений мій батько?», - запитує додзвонювач. Роз’яснення надає начальник відділу соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Наталія Павлюкова.

Військові пенсії перераховуватимуться без обмеження строком

Зображення
Начальник відділу з нагляду за призначенням, перерахунками та виплатою пенсій департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Лебедкіна Віта Миколаївна інформує про те, що Верховна Рада України 15 липня 2015 року ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення» № 614-VIII, який набрав чинності з 1 січня 2016 року.

Проблеми переселенців витягли на поверхню задавнені суспільні проблеми

Зображення
Делікатно підходити до висвітлення теми переселенців, зважаючи на її сильні та слабкі сторони, можливості та загрози, – «мозгові штурми» на цю тему проводили учасники форуму проекту «Голос місцевих ЗМІ», що проходив у Києві за ініціативи британської Фундації Томсон спільно з Міжнародним інститутом регіональної преси та інформації і в партнерстві з Національною спілкою журналістів України.