Журналіст «Прочерку» представив свою книгу

Вчора у Черкасах пройшла звітна зустріч молодіжної громадської організації «Книжковий маестро», яка підвела підсумки своєї діяльності за рік. «Закривав» сезон  черкаський журналіст, відповідальний редактор інтернет-видання «Прочерк» Назарій Вівчарик. 

Сам журналіст, за його словами, письменником себе не вважає.

- Довгий час я писав для себе і лише через деякий час зважився показати свої оповідання аудиторії. Брав участь у конкурсах, деякі оповідання входили у збірки та літературні журнали.
Пише Назарій Вівчарик переважно детективи та містику. Книга «Ті, що живуть під землею», яку і представляв черкащанам журналіст, саме містична.  Столичне видавництво, яке дізналось про черкаського автора через конкурс, розробило дизайн обкладинки та видало книгу в електронному варіанті, придбати яку можна через інтернет.

За словами Назарія Вівчарика, у книзі розповідається про видуманих персонажів – людей-кротів, які живуть під землею, і з якими через певні обставини зустрічається головний герой Віталік.

Присутні на презентації люди – здебільшого постійні відвідувачі заходів «Книжкового маестро», ставили Назарію питання, зокрема і про те, чи вдається йому заробляти на своєму захопленні.

- Для мене це спосіб розслабитись і відволіктись. Як йога для тих, хто нею займається. Моя професія – це журналістика. До того ж, реалії сучасної літератури такі, що заробити на цьому дуже складно, - сказав Назарій Вівчарик.

Він також додав, що інколи доводиться купувати збірки, в які входять його оповідання, власним коштом. А всього як письменник заробив 300 грн – гонорар за публікацію в літературному журналі.

Засновник громадської організації «Книжковий маестро» Людмила Фіть на звітній зустрічі розповіла присутнім про діяльність організації – про ті зустрічі із письменниками, які вдалось провести за рік.

Серед них були і зірки сучасної української літератури – Макс Кідрук, Юрко Іздрик, брати Капранови та інші.

Розповіла пані Людмила і про курйози. Зокрема, коли на зустрічі з Кідруком відмовився працювати проектор.

Загалом, як сказала Людмила Фіть, організації є чим пишатись, а в планах на наступний рік – чимало цікавих заходів. Однак, всі секрети засновник «Книжкового маестро» не розкриває.
реклама


Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?