«Книжковий маестро» прозвітує за літературний сезон 2016 року

У цю п’ятницю, 16 грудня, Молодіжна громадська організація «Книжковий маестро» проведе звітну зустріч. «Маестрівці» обговорюватимуть з черкащанами результати своєї діяльності за літературний сезон 2016 року.

Зокрема, активісти згадають зустрічі у Черкасах з українськими сучасними письменниками: Максом Кідруком, Артемом Чапаєм, Олексієм Чупою, Галиною Вдовиченко, Юрком Іздриком, Олександром Михедом та іншими. Також організатори розкажуть про свої поїздки у межах року на всеукраїнські літературні заходи та фестивалі. 

Родзинкою звітного вечора стане презентація  книги черкаського журналіста, молодого письменника Назарія Вівчарика «Ті, що живуть під землею». Варто зауважити, що автор презентуватиме книгу в електронному вигляді, яка видана умультимедійному видавництві Стрельбицького.

Журналіст лише віднедавна спробував себе в літературі, став фіналістом ряду літературних конкурсів, друкувався в журналах «Склянка часу», «Світ Фентезі», «Дніпро», деякі оповідання входили до збірок, зокрема, «Світильник Джека», «Це ж елементарно, сер», альманаху «Позапростір». 

Як розповідає автор, повість «Ті, що живуть під землею» він писав для літературного конкурсу, організованого львівським фантастом Олександром Дмитровським (дивіться блог "Підвал"). Вимогою конкурсу було написання оповідання жахів. 

– Я люблю читати містику, фантастику, трилери і, звісно, щось жахливе, як нині модно це називати горор-література. Була ідея і я вирішив спробувати свої сили, бо це мені допомагало в якійсь мірі розслабитися і відволіктися від буденних клопот. Згодом оповідання переросло в повість. Я дуже намучився, поки покоротив цю повість до вимог конкурсу. Але, на жаль не виграв. До слова, раніше я таки входив до упорядкованої ним збірки містичних і жахливих оповідань до дня Хеловіну. Та цього разу не склалося. Олександр пояснив дещо, дав поради. Я повернув у повість всі обрізані раніше частини і робота зацікавила мультимедійне видавництво Стрельбицького, з яким я контактував раніше, – каже Назарій Вівчарик.

За словами молодого письменника, у повісті він намагався зосередитися не так на жахах, як показати буденне життя у селі неподалік столиці, а головне – зосередити увагу на особистості головного героя Віталіка.

– Хлопець з важким характером, з цікавою долею, повернувшись в Україну з заробітків з Росії, намагається якось спокутати провину перед батьком, з яким посварився, коли ще той був живий. Також я хотів порушити питання подальшої визначеності в житті. Адже Віталік заробив на заробітках гарні гроші, проте нині не знає який життєвий шлях обрати. Ось справжній жах, коли людина не бачить себе в майбутньому. Така от проза життя. Проте для чистоти жанру слід було не забути і за кротолюдей, з якими довелось зіткнутися хлопцю. Фінал у мене відкритий, тож дехто вимагав продовження. Можливо, колись справді напишу другу частину, - коментує свою книгу молодий автор.

Звітназустріч та презентація книги відбудеться за адресою бульвар Шевченка, 274/1, 3-ій поверх (театр-студія «PROtest»). Початок о 18. 30.
Вхід за запрошенням (097 459 90 70 — Людмила), гарний настрій – обов’язковий.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Особлива книга про Піднесення

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно