Напередодні Дня Незалеженості відбулася зустріч для літніх людей

17 серпня Відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси (виконавчий директор Бугеря Тетяна Анатоліївна) в рамках проекту «Активізація жертв нацизму та людей старечого і похилого віку інших категорій шляхом участі в заходах соціального спрямування та здорового способу життя» за програмою «Місце зустрічі – Діалог» в Україні Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє» проведена зустріч, присвячена 25-ій річниці з Дня Незалежності України.

Учасники зустрічі у формі вікторини пригадали кроки до встановлення Незалежності України. Деякі труднощі викликали запитання: «В якому році ухвалено Декларацію про державний суверенітет України?», «Що означає слово козак?», «Назвіть першого і останнього гетьманів України».

На запитання «В якому році проголошено незалежність України?», «Коли відбувся Всеукраїнський референдум на підтвердження Акта проголошення незалежності України?», «Де знаходиться географічний центр України?» та багато інших запитань відповіді звучали практично хором.

У виконанні Катерини Бобровник і Надії Головченко прозвучали пісні: «Виростеш ти сину» на слова Василя Симоненко, «Над землею тумани», «Чебреці». Вірш про Україну читала Молокост Даша (13 років). Власні вірші прочитала Зіньківська Людмила Василівна та Нечипоренко Іван Григорович. Свої таланти презентували учні Ковальчук Олександра Антоновича, які мають поважний вік. Вони виконали циганський танець та танець «Сіртаки».

На завершення зустрічі прозвучала пісня «А ми бажаєм Вам добра», відбулось чаювання з солодощами.

Вікторина, пісні, сценарій свята звучали на українській мові. Розуміли всі, незважаючи на те, що серед учасників зустрічі було багато наших нових друзів зі Сходу України.

Зустріч відбулась в приміщенні територіального центру соціальної допомоги Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative