Публікації

Показано дописи з квітень, 2015

Рекорд із наймасовішого віджимання встановили в Черкасах

Зображення
Понад три тисячі черкащан одночасно віджалися 25 разів за єдину Україну. Сам спортивний захід відбувався під гаслом «Українці – сильна нація». Це все в рамках національно-патріотичного фестивалю «Пліч-о-пліч».

Минулі вихідні: козацький Чигирин (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Зображення
Нижче дивіться фото з відвідин Чигирина, що на Черкащині, 25 квітня. Фоток багато:) Заходьте

ХОЛОДНИЙ ЯР: СЦЕНАРІЙ ВШАНУВАНЬ

Зображення
Дивіться нижче у статті детальний розклад заходів по вшануванню Героїв Холодного Яру, що відбудеться цьогоріч:

Підстав для хвилювання немає: ті, хто подасть документи на отримання субсидії в травні-червні, отримають її заднім число, - тобто з 1 квітня 2015 року

Зображення
Переважна більшість громадян уже отримали у свої поштові скриньки пакет документів для оформлення житлових субсидій, заповнили їх та намагаються направити поштою або особисто надати в управління соціального захисту населення, створюючи черги та безпідставну напругу. Хоча, як відомо, новий порядок надання житлових субсидій, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106, набирає чинності з 1 травня 2015 року.

Як живеться переселенцю з Криму в Черкасах: історія в новому форматі

Зображення
Черкащина стає другою малою батьківщиною для все більшої кількості переселенців. Серед них і кримський татарин Рустем Усеінов, лікар, що переїхав до Черкас з дружиною і дітьми. Чим він займається у нашому місті? Яке враження від Черкас? Що та кого довелося покинути в Криму Рустему? Про це розповідається в історії на сайті «Прочерк», яка побудована у форматі лонгріду.

Чи можна оформити субсидії без урахування доходів людей, які з вами не проживають?

Зображення
«Чи можна оформити субсидії без урахування доходів людей, які з вами не проживають?», - запитує відвідувач. «Якщо в приміщенні зареєстровано кілька людей, але не всі в ньому фактично проживають, то субсидію все ж можна оформити, враховуючи дохід тільки тих, хто дійсно живе в будинку або квартирі», - роз’яснює заступник директора департаменту - начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна.

Дві квартири, дві машини і безробіття не стануть на заваді субсидії

Зображення
«Урядом прийнято постанову, яка суттєво спрощує процес надання субсидії та збільшує кількість тих, хто має на неї право. Усі користувачі житлово-комунальними послугами вже почали отримувати бланки заяви та декларації, які вони мають заповнити та подати до органів соцзахисту з 1 травня, якщо претендують на субсидію», - роз’яснює численним відвідувачам заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Литвинович Валентина Іванівна. 

Якi ще новацiї чекають на громадян, котрi захочуть оформити субсидiї?

Зображення
До управління звертаються громадяни з питанням: «Якi ще новацiї чекають на громадян, котрi захочуть оформити субсидiї?»  Відповідь заявникам надає заступник директора департаменту - начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна.

Який «поріг» купівлі товарів, робіт та послуг, що дає право на оформлення субсидії?

Зображення
«Сьогоднi, якщо людина здiйснює купiвлю товарiв, робiт та послуг на суму понад десять прожиткових мiнiмумiв (бiльш як 10 тисяч гривень), це не дає їй право на оформлення субсидiї. Цей «порiг» залишається?», - запитує відвідувач.

Студенти Суем підкорюють європейський освітній простір

Зображення
Східноєвропейський університет, отримавши в Оксфорді (Великобританія) нагороду «Кращий університет 2014 року», постійно підтримує свій авторитет і працює на рівні з провідними навчальними закладами Європи, Канади, США, створюючи новітні форми освіти та перспективні можливості для своїх студентів і випускників у всьому світі. Тепер студент має реальну можливість, навчаючись у Східноєвропейському університеті, паралельно навчатись у кращих університетах світу.