Публікації

Показано дописи з лютий, 2015

У Смілі виготовили торти для сепаратистів?

Зображення
Смілянський завод продтоварів (торгова марка „Медуниця”) напередодні 23 лютого виготовив торти з Георгіївською стрічкою і написом „23 февраля”. Зрозуміло, що нормальні люди сприйняли це як виклик, плювок у душу. Адже поява тортів збіглася в часі з урочистостями по вшануванню Героїв Небесної Сотні. Якраз тоді, коли країна вшановувала пам’ять людей, що віддали життя задля України вільної, європейської, власники заводу у Смілі підсунули їм тортик із нагадуванням про ганебне минуле. У той час, коли українці (в тому числі і сміляни) гинуть на Донбасі від куль загарбників, котрі носять на грудях і на рукавах Георгіївські стрічки, їм нагадують про СРСР, який цих загарбників і породив…

У яких випадках адресна допомога особам, переміщеним з тимчасово окупованої території України не призначається?

Зображення
До управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради звернувся громадянин Я. з питанням щодо надання роз’яснення випадків, коли адресна грошова допомога громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, не призначається.

Про звернення громадян щодо припинення виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Зображення
За інформацією завідувача інформаційно-консультативного сектору відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Уперенко Світлани Анатоліївни, на виконання пункту 7 розділу ІІ Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» та постанови Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 № 208 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», призначення та виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з 1 липня 2014 року скасована.

Пам’ятник Героям Небесної Сотні у Смілі поставили там, де проходив місцевий Майдан

Зображення
Незважаючи на робочий день, 20 лютого в центрі Сміли просто біля Будинку рад зібралися сотні людей. Серед них були і студенти місцевого техніку харчових технологій, і школярі, і посадовці, і пенсіонери, загалом усі небайдужі сміляни, які змогли того дня відірватися від щоденних справ. Люди зібралися, щоби вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні. А місцева громадська організація „Територія гідності” до цієї події приурочила урочисте відкриття пам’ятного знаку Небесному воїнству.

Поновлення договору оренди землі як реалізація переважного права орендатора

Зображення
Питання поновлення договору оренди передбачене у статті 33 Закону України «Про оренду землі». Вказаною нормою передбачено, що по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі).

Владика Іоан: «Патріотами священики МП стануть тоді, коли відмовляться від підпорядкування Москві»

Зображення
Громади на Черкащині добровільно переходять під юрисдикцію Київського патріархату, а інформація про нібито захоплення Правим сектором або бандерівцями храмів Московського патріархату є неправдивою та поширюється для пропаганди «Русского мира». Про це щойно на прес-конференції в Черкасах повідомив митрополит Черкаський і Чигиринський УПЦ КП владика Іоан.

Віра і зневіра українців

Зображення
Собор Святого Юра у Львові Зима цього року видалася теплою. П’ятого лютого потяг ніс мене на журналістський семінар до Львова, а за вікном чорніли поля і миготіли голі, зіщулені переліски. „Може хоч трохи легше нашим хлопцям за такої погоди на Донбасі? – з обережною надією в голосі мовив мій попутник. – І тепліше, і в зеленці, тобто посадках, бандити не сховаються”… – Та вони вже і не ховаються, – мовив інший попутник. – Знахабніли вкрай. Он як обстрілюють Дебальцеве. Боюсь візьмуть скоро.

АБАЛДЄННА інфографіка

Зображення
Все идет по плану: что нужно знать из прогнозов Рэя Курцвейла 2019–2099

Вівчар та його вірний друг

Зображення
Фото: Cinty Ionescu #Карпати , #Румунія

Немає бланків? Це кінець світу…

Зображення
У вас у квитанціях за квартплату вказано чиє прізвище? Ваше? Вам пощастило! Значить зіткнення з СИСТЕМОЮ очікуватиме вас за іншим поворотом. Я ж зіткнувся з СИСТЕМОЮ зараз. Довелося перезаключати договори, щоб квитанція на оплату за електрику приходили на моє прізвище, а не попереднього власника. Що для цього треба? Дзвоню в РЕМ і там кажуть список документів.

Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами

Зображення
Завідувач інформаційно-консультативного сектору відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Уперенко Світлана Анатоліївна інформує, що допомога у зв’язку з вагітністю та пологами надається відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» та Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 № 1751.