З вигуками «Герої!» черкащани зустрічали бійців зі Сходу (ВІДЕО)


Сьогодні о 8-й ранку на Соборній площі черкащани з вигуками «Герої!» привітали з поверненням бійців 14 окремого батальйону, або, як звично вже стали говорити, батальйону «Черкаси». На зустріч приїхали батьки бійців, дружини, діти, друзі. Від керівництва області приїжджим дісталися нагороди та квіти.

Як зазначив обласний військовий комісар Євген Курбет, після бойового злагодження батальйон виконував завдання на півдні країни в місті Котовську. З вересня батальйон виконував завдання в зоні АТО на Донеччині у районі Волновахи. Після року служби військовослужбовці повернулися на демобілізацію. Всього буде звільнено майже 300 військовослужбовців. Зараз уже повернулася група у складі більш як 75 осіб.

– Вони виконали добросовісно своє завдання, зупинили ворога і не дали йому поширитись на всю Україну. Тепер бійці становляться на облік військового комісаріату, вони зараховуються до резерву і хто виявить бажання, то може продовжити службу за контрактом, – зазначив Євген Курбет.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко пригадав, як будучи на першому місці дислокації, дехто з бійців вже просився на передову. Згодом батальйон туди і передислокували.

– Ви гідно виконали свій обов’язок, та, на превеликий жаль, троє ваших побратимів не повернулися додому. Однак кожен черкащанин пишається вами за той неоціненний вклад у зміцнення територіальної цілісності України, – зазначив Юрій Ткаченко.

Разом з першим заступником голови облради Наталією Кравцовою Ткаченко вручив бійцям відзнаки. Так, ювілейною відзнакою «Холодний Яр» нагороджені прапорщик Олександр Сорокін, молодший сержант Андрій Сторчак, молодший сержант Віталій Якименко. Відзнакою «365 років утворення Української козацької держави» нагороджені старший солдат Віталій Безпоясько, солдат Володимир Буртовецький, солдат Володимир Ворона, солдат Максим Коломієць, старший солдат Юрій Котенко, старший солдат Максим Оберемко, старший солдат Олег Шевчук.

Виступила також мама одного з бійців батальйону Галина Володимирівна Кавун, яка привітала захисників з поверненням і вручила їм хлібину. А колишній начальник штабу 14 окремого батальйону, військовий комісар Шполянського районного військового комісаріату Олександр Тіхонов зазначив, що усім приїжджим потрібен час для адаптації до цивільного життя.

– Військово
службовці, що демобілізувалися у першу хвилю, разом зі мною створили громадську організацію «Спілка воїнів АТО «Черкащани». Мета спілки – допомогти бійцям адаптуватися до нормального життя, допомогти з працевлашутванням, допомогти отримати всі гарантовані державою пільги, – зазначив Олександр Іванович.


Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Працевлаштування осіб із тимчасовим захистом: скільки українців офіційно працюють за кордоном та у чому складнощі

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?