Відкриття пам’ятного знаку воїнам із Черкас, які загинули у зоні проведення АТО

 14 травня у Соборному сквері м. Черкаси відбулося відкриття пам’ятного знаку 20-м військовослужбовцям із обласного центру, які загинули у зоні проведення антитерористичної операції, захищаючи Україну від російських загарбників.

Згадати їх подвиг, висловити співчуття присутнім родичам прийшли заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Сас Юрій Михайлович, голова Черкаської обласної ради Коваленко Валентина Михайлівна, міський голова м. Черкаси Одарич Сергій Олегович, Черкаський обласний військовий комісар Курбет Євгеній Олександрович, начальник навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України Коцеруба Дмитро Михайлович, учасник АТО Вугеря Сергій Олександрович, голова міської ради ветеранів Губський Іван Дем’янович, автор пам’ятного знаку Бойко Станіслав Іванович, представники організації воїнів-учасників бойових дій в Афганістані, інших громадських організацій та навчальних закладів, громадськість міста.
Розпочався захід з виконання Гімну України та хвилини мовчання, після чого керівники міста та області спільно з воїном, що повернувся із зони антитерористичної операції Сергієм Вугерею, почесно відкрили пам’ятний знак та поклали квіти до його підніжжя.
«Сьогодні відбувається подія, яка болить кожному з нас. Школа, навчальний заклад, підприємство, військова частина, як рідна мати, виколисує, леліє дітей, дає їм дорогу в життя. З роками діти виростають і стають юнаками та юнками, а ми їх проводжаємо та чекаємо на теплі зустрічі. Сьогодні Вони повертаються до нас пам’ятним знаком …
Але допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв. З пам’ятного знаку вони щодня зустрічатимуть та проводжатимуть нас поглядом та нагадуватимуть кожному з нас, що вони поклали життя аби ми жили в мирній квітучій Україні», - лейтмотивом звучало у виступах ...
Вічна слава Героям української нації! Пам’ятаймо про їхні подвиги, шануймо їхні родини, допомогаймо їхнім дітям і батькам! Вони віддали за нас найдорожче, що мали - власне життя!

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?