Чи можна оформити субсидії без урахування доходів людей, які з вами не проживають?



«Чи можна оформити субсидії без урахування доходів людей, які з вами не проживають?», - запитує відвідувач.

«Якщо в приміщенні зареєстровано кілька людей, але не всі в ньому фактично проживають, то субсидію все ж можна оформити, враховуючи дохід тільки тих, хто дійсно живе в будинку або квартирі», - роз’яснює заступник директора департаменту - начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна.


Кількість українських сімей, які хочуть скористатися отриманням субсидій, зросла в рази - в уряді підрахували, що за ними звернуться 4 млн. сімей. 

Однак, часто в квартирі прописана ціла сім’я, чий дохід здається занадто високим для отримання субсидії, а насправді живуть тільки батьки-пенсіонери, яким допомога в оплаті комунальних послуг зайвою не буде.

У такому випадку оформлення здійснюється відповідно до «Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій …» від 21 жовтня 1995 № 848.

У п. 7 чинної редакції Положення, а також в редакції, що буде діяти з 01.05.2015р., передбачено, що субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, які фактично в ньому проживають.

При прийнятті рішень в таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих.

Допоможе робота або навчання в іншому місті.

Таку довідку може видати роботодавець, підтверджуючи факт роботи і проживання в межах іншої адміністративно-територіальної одиниці, тобто не за місцем реєстрації.

Перш ніж подавати документи для оформлення субсидії необхідно звернутися до конкретного органу, в який будуть подаватися документи і дізнатися особливості оформлення такої довідки, оскільки її форма законодавством не передбачена, вона видається роботодавцем у вільній формі і у кожного місцевого органу можуть бути свої вимоги до її оформлення.

Іншими документами для підтвердження факту непроживання особи за місцем реєстрації відповідно до п. 7 Положення є довідки, що підтверджують перебування особи в іншому місці у зв’язку з лікуванням, навчанням, тривалим відрядженням, відбуванням покарання.

Таким чином, щоб отримати субсидію, потрібно подати:

- заяву про призначення житлової субсидії;
- декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії;

- довідку з місця роботи про підтвердження факту роботи та проживання в іншій адміністративно-територіальній одиниці особи, зареєстрованої в приміщенні, але яка фактично не проживає в ньому;

- квитанції (за наявності) про сплату комунальних послуг в іншому приміщенні особою, яка фактично не проживає за місцем реєстрації (з 01.05.2015р.).

За консультаціями та більш детальною інформацією з вказаного питання пропонуємо Вам звертатися до управлінь соціального захисту населення департаменту соціальної політики Черкаської міської ради (управління соціального захисту населення Соснівського району, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, каб.115, тел. 37 23 52, 32 01 10; управління соціального захисту населення Придніпровського району, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, каб.123, тел. 36 05 63, 45 30 09).

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative