Який «поріг» купівлі товарів, робіт та послуг, що дає право на оформлення субсидії?



«Сьогоднi, якщо людина здiйснює купiвлю товарiв, робiт та послуг на суму понад десять прожиткових мiнiмумiв (бiльш як 10 тисяч гривень), це не дає їй право на оформлення субсидiї. Цей «порiг» залишається?», - запитує відвідувач.

«Нi, вiн суттєво збiльшений», - інформує заступник директора департаменту - начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна.

Субсидiя не призначатиметься, якщо будь-хто iз зареєстрованих у житловому примiщеннi (будинку) осiб, яким нараховується плата за житлово-комунальнi послуги, протягом 12 мiсяцiв перед зверненням за призначенням субсидiї здiйснив купiвлю земельної дiлянки, квартири (будинку), автомобiля, транспортного засобу на суму, що на час купiвлi (оплати) перевищує 50-кратну величину прожиткового мiнiмуму для зазначених осiб (58 тисяч гривень).

Хочу зауважити, що з травня сiм’ї, у власностi яких є бiльш нiж одна квартира (будинок), машина, також матимуть право на призначення житлової субсидiї. 

Але це не стосується сiмей, у складi яких будь-хто iз зареєстрованих у житловому примiщеннi (будинку) осiб, здiйснив купiвлю за попереднi 12 мiсяцiв на 58 тисяч гривень. 

Субсидiя також не надаватиметься, якщо пiд час вибiркового обстеження матерiально-побутових умов домогосподарства державний соцiальний iнспектор з’ясує, що будь-хто зi складу зареєстрованих у житловому примiщеннi (будинку) осiб, яким нараховується плата за житлово-комунальнi послуги, має додатковi джерела для iснування, не зазначенi в декларацiї про доходи та майно. Наприклад, здає в оренду житлове примiщення або його частину, працює без оформлення трудових вiдносин, має дохiд вiд утримання худоби, птицi тощо.

За консультаціями та більш детальною інформацією з вказаного питання пропонуємо Вам звертатися до управлінь соціального захисту населення департаменту соціальної політики Черкаської міської ради (управління соціального захисту населення Соснівського району, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, каб.115, тел. 37 23 52, 32 01 10; управління соціального захисту населення Придніпровського району, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, каб.123, тел. 36 05 63, 45 30 09).

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Особлива книга про Піднесення

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно