Очільник області просить не спекулювати довкола інвестиційних проектів



Місцева влада, як і громади повинні все ретельно зважувати. При цьому не піддаватися на провокації зацікавлених осіб. Так голова Черкаської ОДА прокоментував ситуацію довкола ДП «Перемога Нова». Це підприємство планує збудувати в Черкаському районі дев’ять пташників.

– Інвестиції в умовах війни надзвичайно важливі, – наголошує Юрій Ткаченко. – Це – робочі місця, податки, а отже, зарплати й пенсії. Це підприємство планує інвестувати понад мільярд гривень, створити в районі 500 робочих місяць, а також укласти соціальні угоди із сільськими радами. Звісно, треба спершу достеменно вивчити цей інвестиційний проект. Зараз над цим працюють екологи, ветеринари, санепідеміологи та ін. Лише після їхніх висновків можна буде предметно говорити про дотримання чинних норм або, приміром, вплив на довкілля. А доти будь-які розмови – це спекуляції бізнес-конкурентів, піар політиків тощо. 

На сьогодні ДП «Перемога Нова», що належить до групи компаній «Миронівський хлібопродукт», вирощує на м’ясо 17 мільйонів курей на рік. Досі підприємство мало пташники і на сході країни. Однак втратило їх через військові дії. 

Довідка: У Канівському районі, де діє ще одне підприємство цієї групи компаній – «Миронівська птахофабрика», – у 2014 році зафіксована найвища заробітна плата по області. Вона становила 4044 гривні.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative