Хто тепер може звертатися за житловими субсидіями?



До управління звертаються громадяни з питанням: «Хто тепер може звертатися за житловими субсидіями?»

Відповідає на нього заступник директора департаменту - начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна.

Повідомляємо, що в Україні скасували обмеження для певних категорій громадян, які не мали права звертатися за житловими субсидіями. Тепер цю пільгу може просити кожен.

Зараз не розглядають звернення від громадян, які не працюють, не служать, не навчаються і не є безробітними, тобто не перебувають офіційно у центрах зайнятості. 

Проте з 1 травня ми будемо розглядати всі сім’ї, навіть ті, де доходи є меншими визначеного законодавством рівня.

В сім’ях, в яких дохід є меншим від мінімуму, право на житлову субсидію вираховують, проставивши дохід сім’ї за шість місяців в розмірі прожиткового мінімуму для працездатної особи, тобто 1218 гривень.

Надання житлових субсидій зараз залежить лише від доходів, усі інші обмеження знято.

Також зазначаємо, що звертатися за субсидією можуть не лише власники житла, але й співвласники, на ім’я яких відкриті особові рахунки та приходять квитанції про оплату комунальних послуг.

Звертаємо увагу на те, що субсидії  відтепер нараховуватимуть на 12 місяців, а не на 6, як було раніше.

Нагадаємо, щоб оформити субсидію, потрібно заповнити заяву та декларацію про доходи.

За детальною інформацією з вказаного питання необхідно звертатися до управлінь соціального захисту населення департаменту соціальної політики Черкаської міської ради (управління соціального захисту населення Соснівського району, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, каб.115, тел. 37 23 52, 32 01 10; управління соціального захисту населення Придніпровського району, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, каб.123, тел. 36 05 63, 45 30 09).

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?