Українці вивчають польську мову як альтернативу для “русского міра”



Кількість українців, котрі вивчають польську мову, переросла всі попередні очікування, а вивчення польської стало маніфестацією проєвропейських мрій українців, спробою вирватися з наслідків “совка” та своєрідним продовженням Майдану. Такі висновки зробив портал “Порт Європа” підсумовуючи рік функціонування безкоштовного курсу польської мови – читаємо на його профілі на Фейсбуці.

Рік тому портал “Порт Європа” запустив безкоштовний е-курс польської мови, як відповідь на польську підтримку Майдану і зростаюче зацікавлення українців Польщею та поляків – Україною. Раніше на порталі вже запустили подібний безкоштовний е-курс української мови для поляків. 

На безкоштовний е-курс польської мови можна записатися за посиланням:

Як повідомляє автор курсу, польський кореспондент “Дзеркала тижня” Якуб Логінов, за рік на цей курс записалися аж сорок тисяч українців, в той же час аналогічним е-курсом української мови для поляків скористалися чотири тисяч осіб, що теж не є мало. – Ми створили ці безкоштовні ресурси для того, щоб ліквідувати мовний бар’єр між українцями і поляками та зменшити мовно-культурну залежність України від Росії. Сьогодні можу впевнено сказати, що це вдалося, поляки і українці хочуть вивчати мову сусіда і відкидають ідею “мовних посередників” там, де вони непотрібні – говорить журналіст.

З підведених редакцією підсумків випливає також, що для багатьох українців мотивація для вивчення польської мови – аж ніяк не меркантильна. Тобто, звісно, є багато людей, котрі вивчають польську тому, що виїжджають до Польщі на навчання чи роботу. Однак ще більше курсантів хочуть оволодіти польською, щоб мати альтернативний вихід до європейської і світової культури чи інформації. На жаль, досі далеко не всі твори світової культури чи науки або джерела інформації (підручники, фахові часописи тощо) перекладені на українську мову. У цій ситуації багато українців хочуть мати альтернативу для користування російськими ресурсами, тому вибирають польську мову, яка близька до української і яку досить легко вивчити – вважає розробник курсу.

Джерело: www.porteuropa.eu

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Працевлаштування осіб із тимчасовим захистом: скільки українців офіційно працюють за кордоном та у чому складнощі

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?