Переселенці можуть отримати дублікат трудової книжки за новим місцем роботи



Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома тимчасових переселенців зі Сходу України та Криму про внесення у вересні та жовтні 2014 року змін до наказу від 29 липня 1993 р. № 58 “Про затвердження Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників”.

Відповідно до внесених змін, розірвання трудового договору з найманим працівником, з метою підтвердження записів у трудовій книжці, можна зареєструвати в будь-якому центрі зайнятості, незалежно від місця реєстрації трудового договору.

Також, наймані працівники можуть отримати дублікат трудової книжки за новим місцем роботи у зв’язку з відсутністю доступу до трудової книжки такого працівника внаслідок надзвичайної ситуації, передбаченої Кодексом цивільного захисту України, або проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник.

Дублікат видається на підставі заяви працівника та отриманої ним у письмовому вигляді інформації зі штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про виникнення надзвичайної ситуації або Антитерористичного центру при Службі безпеки України про проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник, що надається в довільній формі. У випадку відновлення доступу до трудової книжки записи з дубліката про періоди роботи переносяться до трудової книжки. 

У разі працевлаштування, вимагайте у роботодавця лише офіційного оформлення трудових відносин. Не бійтесь вести з роботодавцем діалог про умови роботи та оплати праці, адже це особисте рішення кожного - жити сьогоденням чи мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії. Пам’ятайте, що пенсію в “конвертах” Вам і Вашим рідним ніхто не виплатить!

Про факти порушення трудового та податкового законодавства жителі обласного центру можуть повідомляти за тел. 45-34-27 або 45-82-60.

ДПІ у м. Черкасах

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Особлива книга про Піднесення

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно