На Черкащині попрощалися з кіборгом

Сотні черкащан прийшли сьогодні до Будинку рад, аби провести в останню путь Олексія Панченка. Він загинув у зоні АТО. Бійцеві було всього 40 років. Ще в серпні його мобілізували до 95-ої аеромобільної бригади. Боєць воював у складі окремого аеромобільного батальйону.

– Життя Олексія забрала куля снайпера, – розповідає обласний військовий комісар Євген Курбет. – Підрозділ, в якому він проходив службу, перебував на передовій у Донецькому аеропорту. Разом зі своїми побратимами Олексій проривався на допомогу кіборгам, які саме були в будівлі нового терміналу. 

Співчуття рідним загиблого висловили його бойові товариші, колеги та знайомі. А також перші особи області й міста та священнослужителі. 

– Герої не вмирають не тільки тому, що душа безсмертна, – зауважує митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, – але й тому, бо мають благодать. Олексій живий, тільки не в цьому світі тепер. Він не побоявся віддати своє життя за те, щоб ми, наші діти й онуки могли жити у вільній Україні. 

Посмертно Олексія Панченка нагородили відзнакою «За заслуги перед Черкащиною». Ушанують його і в рідному виші – Інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. 

– Він – справжній патріот, справжній син своєї землі, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Це велика втрата для нас усіх. Пам'ять про загиблих героїв має бути вічною. І кожен із нас повинен робити все, аби не зрадити їх.

Нагадаємо, напередодні на Черкащині провели в останню путь ще одного бійця. 28-річний Максим Пресняков загинув у с. Піски Донецької області. Він був командиром розвідувальної роти 93-ої окремої механізованої бригади.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?