100 кілометрів Холодним Яром: молодь три дні мандрувала героїчними стежками



Члени Всеукраїнського молодіжної організації «Національний Альянс» повернулися з мандрівного табору «Холодний Яр-2014», який відбувся на Черкащині.
Цього року мандрівка припала на 28-30 листопада та зібрала тридцять юнаків та дівчат з Волинської, Львівської, Черкаської, Київської областей.

Урочисте відкриття мандрівного табору провели у Чигирині на Замковій горі біля пам’ятника на честь визвольної війни 1648 – 1654 років.

Через ліси, повз скіфські кургани учасники дійшли до села Суботів, відвідали Іллінську церкву - родову усипальницю славного гетьмана України Богдана Хмельницького. В Медведівці відвідали місцевий краєзнавчий музей, де зберігаються пам’ятки про гайдамак та упівців. Відвідали Мотронський монастир, що знаходиться поблизу села Мельники,  побачили Гайдамацький став, в якому освячували свою зброю визволителі українського народу, відвідали меморіал героям Холодного Яру, побували на місці останньої битви з більшовиками на чолі з головним отаманом Холодного Яру Василем Чучупакою.


Закриття мандрівки відбулося на хуторі Буда, поблизу дерева-легенди - дуба Максима Залізняка.

«У Холодному Ярі я впеше. Йдучи тими степами - насолоджуєшся пейзажами, перед очима пролітають роки визвольних змагань, так добре відомих з історії. Ловлю себе на думці «тут все так, як я і уявляла». Крок за кроком і я вже не мандрую, я тут живу, я частинка величної історії. А повітря..! Яке тут повітря, вдихаєш на повні груди і хочеться творити історію, боротися, житии. Це дійсно унікальне місце, що дивує і зачаровує», - поділилася своїми враженнями від мандрівки активістка «Національного Альянсу» Іванна Власюк.


За підрахунками організаторів, загальна частина маршруту урочищем «Холодний Яр» склала понад 100 кілометрів.

До слова, серед учасників мандрівки були члени молодіжних організацій «Сокіл» та «Моноліт».


Про це інформує прес-служба ВМГО «Національний Альянс».

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Особлива книга про Піднесення

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно