Який термін дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи і що робити, якщо він закінчився?



«Який термін дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи і що робити, якщо він закінчився?»,- запитують такі особи.

Відповідь надає заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна.

Видача довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи передбачена Законом України від 20 жовтня 2014 року № 1706-VII «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1706-18.

Термін дії такої довідки становить шість місяців з моменту її видачі.

У випадку продовження дії обставин, що визначені у статті 1 цього Закону («Внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, який постійно проживає в Україні, якого змусили або який самостійно покинув своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, масових порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру»), термін дії такої довідки може бути продовжено на наступні шість місяців, для чого внутрішньо переміщена особа має повторно звернутися за фактичним місцем свого проживання до відповідного структурного підрозділу відповідної місцевої державної адміністрації з питань соціального захисту населення.

Нагадуємо, що для отримання довідки особа, яка переміщується, має звернутись із заявою до управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, каб. 119, тел. 32 01 03, або до управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, каб. 116, тел. 36 05 63, 54 22 01.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Особлива книга про Піднесення

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно